Laatuaikaa

2:52 ip.

Kun mies muutti Suomeen, päätettiin me aivan virallisesti yksi asia. Me nimittäin lyötiin kättä päälle siitä, ettei me anneta homman kaatua koskaan siihen, että unohdettaisiin ajan myötä huomioida toisiamme. Tottakai se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta toisaalta - me ollaan aika helppoja tapauksia pitää tyytyväisinä. Muutamat herkut kainaloon ja sohvalle elokuvaa tuijottamaan, kun lapsi nukkuu - sekin käy vallan mainiosti pienestä date nightista, jos ei sillä hetkellä suurempiin mittakaavoihin pysty kurkottamaan.

Eilen kuitenkin repäistiin, ja käytiin ihan ulkona syömässä. Tätä edeltävänä iltana olin valitellut sitä, kuinka tahtoisin tehdä jotakin jännää, hauskaa ja vallatonta - muistin vasta silloin, että tänne meidän pikkupitäjäämme on avattu ihan uusi ravintola. Testiin!

Näin kivat maisemat oli takapihalla, kun lähdettiin possuilemaan.

Vaikka mies ei erityisemmin pizzasta välitäkään, tehtiin periaatepäätös lähteä pizzalle. Vaikka yleensä en ajamisesta erityisemmin perustakaan, nyt vartin istuminen autossa ei tuntunut yhtään hullummalta. Aurinko oli sopivasti laskemassa, ja jossakin vaiheessa matkaa alkoi sataa luntakin.

Päästiin perille ja tilattiin pizzat - allekirjoittaneelle kanaa ja ananasta, miehelle katkarapuja ja ananasta. Oli kieltämättä aika hauskaa seurata pikkuisen maalaistaajaman elämää ravintolan ikkunoiden lävitse - siitä nimittäin on aikaa, kun olen itse viimeksi samassa rakennuksessa istunut, liekö ollut edellisen omistajan aikana ja useita vuosia takaperin. Meillä oli mukavan lämmin, pimenevässä illassa ikkunoiden toisella puolella sateli isoja lumihiutaleita ja hetken odottelun jälkeen saatiin vielä ne pizzatkin.

Eikä kyllä voinut kuin kehua! Mies tuumasi, että jos jotakin parannettavaa pitäisi sanoa, niin ainoa miinus tulisi esillepanosta. Muuten kuulemma maistui todella hyvältä, eikä minullakaan valittamista ollut - positiivinen yllätys kaikin puolin! Kotiin ajettiinkin täysin vatsoin, hieman pidempää reittiä kyllä, mutta oli kyllä sen arvoistakin. Lunta kun satoi edelleen taivaan täydeltä ja pimeissä kuusimetsissä, pienillä teillä oli aivan oma tunnelmansa.

Ja kun mainitsin, että meitä on helppo miellyttää - no, saatiinhan me iltasella monia hyviä ideoita akkujen nollaamisesta ja lötköilystä. Mutta niistä lisää myöhemmin, jos sinne saakka päästään!



2 kommenttia

  1. Kiva ilta teillä ollut! Musta on myös tosi tärkeää pienet huomionosoitukset ja yhteinen aika. Se että tehdään jotain yhdessä ilman, että koko ajan vilkuillaan älypuhelimia. Itse olen myös sellainen, joka on hyvin helppo pitää tyytyväisenä pienillä huomionosoituksilla. :D Mielelläni lukisin niistä monista muistakin keksimistänne ideoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitanpa itselleni ylös tämän - voisin kirjoitella aiheesta vaikka enemmänkin, sellaisella yleistasolla! :) Mutta tosiaan juu, kiva tehdä jotain erilaista yhdessä - se on niin äärimmäisen helppoa unohtaa, ettei se toinen tosiaan ole itsestäänselvyys. Yleensä kun se puhelinkin tosiaan on aina mukana, kiva saada pientä irtiottoa :)

      Poista