Meidän arkea Suomessa

3:54 ip.

Ajattelin kirjoitella hieman siitä, kuinka päivät yleisesti ottaen meillä kuluvat. Suomiarjesta on toisaalta helppo kertoa (ja toisaalta aivan hirmuisen vaikeakin!) - tuntuu siltä, ettei tässä ole mitään mielenkiintoista ja toisaalta taas, juuri tätähän täällä eletään. Olkoonkin, että se tuntuu minusta itsestäni ihan käsittämättömän tympäisevältä, jollekin toiselle se saattaa tosiaan olla jotakin hieman erilaista. Voisin myöhemmin kirjoitella myös Utahin arjesta, mutta palataan siihen vaikka sitten jossakin myöhemmässä vaiheessa.

Kuvat tässä postauksessa ovat sekalaisia otoksia alkuvuodelta 2016.

Vaikka ehkä työn paras puoli onkin ihmiset, on kyllä kiva päästä tutustumaan myös uusiin paikkoihin. 

7.00, herätys - Kello herättää aina arkisin seitsemältä aamulla. Tähän aikaan me heräämme muksun kanssa, mies saa vetää vielä hetken aikaa sikeitä. Lapsi valmistautuu kouluun lähtöön; syö, pukee päälleen, pesee hampaat ja kävelee ulos odottamaan bussia. Minä keittelen kupin teetä itselleni ja mietin, mitä tällä kertaa viskaisin ylleni työpäivää varten.

8.00, valmistautuminen - Istuskelen sohvalla, luen puhelimelta uutisia ja blogeja. Herättelen miehen, joka alkaa tekemään omia aamutoimiaan. Minä laitan kaikessa rauhassa päivän meikin kuntoon, valitsen kaapista jotakin päällepantavaa ja etenkin näin yhtään kylmemmällä ilmalla nakkaan auton kaukosäätimestä lämpeämään.

9.00, töihin - Lähden ajelemaan töihin noin yhdeksän maissa. Joskus carpoolataan miehen kanssa, joskus se taas ei onnistu. Minulle carpoolaus tarkoittaa huomattavasti lyhyempää päivää, mutta toisaalta; pystyn päättämään itse omien työpäivieni pituuden, joten kaikki menee aika luontevasti joka tapauksessa. Minulla menee kaikkineen noin tunti ajella töihin - tiputan sitten miehen matkalla pois kyydistä, tai käyn ihan vain hakemassa päiväksi jotain purtavaa toimistolle.


10.00, koneen äärelle - Mulle osuu aika useasti aamupäivystyksiä, joten tämä tarkoittaa sitä, että kymmeneltä avaan työkoneen ja istun sen äärellä seuraavat tunnit.

13.00, ruokaa - Viimeistään yhden maissa alkaa iskeä nälkä. Hieman ruokaa (yleensä joko jugurttia tai salaattia) ja joko lisää paperihommia tai asiakastapaamisia. Päivästä riippuen näitä voi olla mihin suuntaan tahansa - joskus kotiin pääsee lähtemään ajoissakin, toisinaan asiakkaiden parissa pääsee seurustelemaan pitkälle iltaan saakka. Vaihtelu virkistää!

17.00, kotiin - Yleensä pääsen lähtemään viimeistään viiden ja kuuden välillä kotiin. Autossa (yksin) ollessani tykkään kuunnella radiota aivan liian kovalla ja toki, laulaa mukana. Mitä pimeämpää ulkona on, sitä enemmän nautin. Tykkään pimeällä ajamisesta, ihan oikeasti. Mikään ei toisaalta voita sitä tunnetta, kun saa ajaa pimeällä, sankassa lumisateessa. Parasta! Kotiin ajellessa menee noin tunti; toisina päivinä käyn ruokakaupan kautta hakemassa peruselintarvikkeita, toisinaan taas pääsen suoraan kotiin. Yleensä perjantaisin haen (lähes) viikon ruokatarpeet - pääsen töistä yleensä tällöin suht aikaisin, joten kaupoissa ei ole ruuhkiakaan.

Se tunne, ettei ruokakaupasta pääse kotiin. Koskaan.

18.30, ruokaa - Haen muksun hoidosta, jos mies ei ole ehtinyt ensin, ja rupean laittamaan meille syötävää. Lapsi syö lämpimän aterian toiseen kertaan päivässä jo ennen kotiintuloa, joten lähinnä tällä kertaa haukataan vaan jotain (semi)lämmintä ennen varsinaista iltapalaa, joka lapsella on reilun tunnin päästä.

19.00, suihkuun - Koko jengi suihkuun puhdistumaan. Jos oikein reippaita ollaan, saatetaan jopa käydä hakemassa puita saunaa varten ja lämmittää saunakin, tätä tapahtuu pariin otteeseen per viikko. Erityisesti lyhyempinä päivinä on ihanan rentouttavaa päästä käymään saunassa päivän päätteeksi!

20.00, nukkumaan & party time - Muksu menee kahdeksan maissa nukkumaan suihkun, iltapalan ja iltasadun kautta. Me aikuiset puolestaan jäädään pitämään omaa, rentouttavaa laatuaikaamme. Tällä hetkellä meidän suurin addiktiomme on Sons of Anarchy, jota katsellaan useampi jakso per ilta DVD:ltä. Iltaisin toisaalta tykkään usein myös leipoa ja kokeilla uusia reseptejä, siivoilla ja hoitaa viimeisiä päivän työasioita. Koska mies hoitaa suurimman osan normaalisiivouksesta, pääsen tämän osalta aika helpolla.

23.30, aikuiset nukkumaan - Hampaiden harjaus, sänkyyn, puhelin käteen ja uutisia lukemaan. Minä yleensä luovutan miestä ennen, tökkään puhelimen lataukseen ja kainaloidun.

4 kommenttia

  1. Jei, perusarkea :D Arki on jokaiselle niin erilainen, että vaikka se tuntuu itsestä tylsälle kerto niin vastapuoli tykkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kraah, miusta vaan tuntuu, että just tää meidän arki on "niin perus arkea" ja niin tylsää, äh! :D Ei sen puoleen, varmasti esimerkiksi sulla on Turkissa ihan erilaista, jo ihan eri ympäristönkin vuoksi! Mutta kiva tietää, että näitäkin luetaan! :)

      Poista
  2. Kiva lukea teidän perusarjesta. Voi sauna, ihanaa kun voitte käydä siellä milloin haluatte! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauna on kyllä ihan mielettömän ihana pieni lisänsä :) Varsinkin puusauna. Onhan se vähän ikävä lähteä hakemaan puita, mutta vaivan arvoistakin. Viimeistään sitten löylyissä! :D

      Poista