No ihan mahoton matkakuume!

8:00 ap.

Viimeisen kuukauden tai parin verran minua on vaivannut ihan hurjan polttava matkakuume! Me ollaan miehen kanssa molemmat vähän tällaisia suhaajia, jotka eivät kestä paikallaan - aina pitäisi olla joku matka varattuna (tai jos ei varattuna, niin ainakin tiedossa). Meidän oli tarkoituksena käydä tässä keväällä Kööpenhaminassa moikkaamassa miehen veljeä - homma meni kuitenkin puihin muutamasta erinäisestä syystä, onneksi ei ehditty vielä varata lentoja Köpikseen. Myös kesälle suunniteltua reissua Pohjois-Italiaan jouduttiin siirtämään ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että haluan keskittyä työhöni - ehdin ihan hyvin lomailla vähän myöhemminkin. Aika sydäntäsärkevä päätös, mutta ainoa oikea.

Monen monta kohdetta on kuitenkin mielessä ja koska mieskin onneksi haluaa nähdä ja kokea, ei minun paljoa tarvitse suostutella. Viime vuoden reissailut rajoittuivat meillä lähinnä Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin - tavallisen Tukholman sijasta me tosin suuntasimme Göteborgiin. No, tulipahan ainakin jossakin käytyä, vaikka yhä edelleen uusiin paikkoihin tutustuminen ja matkailu polttelivatkin.

Yhdessä ja erikseen on nähty monia eri maita ja mantuja, mutta monia on vielä kokemattakin. Muutamia äärimmäisen suuria haaveita mahtuu ehdottomasti joukkoon - osa lähempää, osa kauempaa. Mutta minne meidän tekisikään mielemme suunnata?

Malediivit. Paratiisi? Kuva: Nic Adler

Prypjat, Ukraina. Kuvassa yläoikealla Chernobylin ydinvoimala (!) Kuva: Michael Kötter

Prypjat, Ukraina. Kuva: universe momentum

Malediivit. Paratiisisaari kohtuullisen lentomatkan päässä - tämä on ollut meidän kummankin top-listamme kärjessä jo pidemmän aikaa. Ei olla ikinä koettu niin käsittämättömän hienojakoista hiekkaa, mitä Malediiveilta taatusti löytää - Kanariansaarten hiekkarannat ja Kalifornian biitsit painivat ihan eri sarjassa, mutten silti missään tapauksessa sano, että huonommassa! Yksi siisteimmistä kokemuksistani oli ehdottomasti teinivuosien vierailu Teneriffalla, Los Gigantesissa - ja laavahiekkainen hiekkaranta todella oli jotain sellaista, mitä en todella ollut osannut odottaa kokevani.

Grönlanti. Tämä saattaa saada muutamat hieraisemaan silmiään, mutta Grönlanti on ehdottomasti yksi niistä paikoista, joka vain täytyy päästä itse kokemaan ja näkemään. Ei ehkä se tyypillisin matkakohde, mutta ehdottomasti kiehtova! Me vitsailtiin jo ennen naimisiinmenoa, että Grönlantiin lähdetään sitten häämatkalle. No - häämatka on toistaiseksi vähän jäissä, mutta edelleen suunnitelmissa on reissu tälle Tanskalle kuuluvaan palaseen Amerikan mannerta.

Prypjat, Ukraina. Jos äskeinenkin saattoi yllättää, entä sitten tämä? Minulla on aina ollut uinuva viehtymys tähän kohtalokkaaseen kaupunkiin, joka muutti Euroopan - jos ei maailmankin - historiaa keväällä 1986. Jokin hylätyssä, radioaktiivisessa kaupungissa kiehtoo aivan suunnattomasti, vaikka kieltämättä minulla ei ole pienintäkään halua mennä turhan lähelle Chernobylin ydinvoimalaa... Tuijoteltiin miehen kanssa joku aika takaperin sitten dokumenttia Chernobylin babuskoista, ja sieltähän se taas nosti päätään. 'Can we please go there? Pretty pretty please? Honey please?' Mies ei (vieläkään) luvannut lähteä pitämään meikäläistä kädestä kiinni Ukrainaan, mutta sanoi kyllä, että olen ehdottomasti tervemennyt paikalle, jos se kerran minua niin kovin kiehtoo. Ja kyllä muuten kiehtoo!

Ihana, ihana Grönlanti! Kuva: Ville Miettinen

Näitä australialaisia pomppijoita pitää päästä myös katsomaan! Kuva: dayvayen

Alaskassa on paljon kotoisaa, Utahista muistuttavaa. Kuva: blmiers2

Australia ja Uusi-Seelanti. Myönnän, että olen melkoinen lusmu niputtaessani nämä kaksi suurta ja uskomattoman upeaa maata näin vain yhteen. Kaikessa kokonaisuudessaan nämä kummatkin joka tapauksessa kuuluvat myös niihin maihin, jotka olisi mukava päästä näkemään itse edes kerran elämässään. Australiassa viehättää erityisesti faunat ja florat, Uusi-Seelanti puolestaan tuntuu muuten vain kovin kiehtovalta.

Bora Bora. Ranskan Polynesialle kuuluva, pieni saari - saari, jonka erehdyin joskus naputtelemaan Googlen kuvahakuun ja sille tielle jäin. Kuuluu aika pitkälti samaan kategoriaan Malediivien kanssa - silkkaa paratiisia paratiisin perään. Harmi vain, että lennot Bora Boralle olivat aivan jäätävän suolaisen hintaisia, joten haaveet valtameren keskelle matkaamisesta saa ainakin hetkeksi jättää hautumaan.

Alaska. Meillä kummallakin on ollut miehen kanssa suunnaton kiinnostus Alaskaan. Ehkä kyse on luonnosta, ehkä tietynlaisesta eristyksen tunteesta (niin, todellisuudesta kun meillä kummallakaan ei ole pienintäkään hajua) ja kaikesta erilaisuudesta. Osa Yhdysvaltoja, mutta silti kovin erillinen ja erilainen.

Lisää paratiisia; Bora Bora. Kuva: Joe and Cindy Palm

Tällaisessakin majassa kelpaisi nukkua yö jos parikin. Kuva: Jörg Rausch

Ei tämä Turkin Marmariskaan paljoa perusteluja vaadi. Kuva: placeboe

Näiden lisäksi on toki monia muitakin sellaisia kohteita, joissa olisi enemmän kuin mukavaa päästä käymään. Meidän 'pakollisella' vierailulistallamme oleva USA yllättää aina ja joka kerta - pystymme kaiken tämän lisäksi liikkumaan melko vapaasti lentäen Yhdysvaltojen sisällä, joten jokaisella reissulla pystyy aina kokemaan jotain taatusti erilaista ja uutta. Toisaalta myös esimerkiksi Islanti kelpaisi paremmin kuin hyvin pienenä kuivaharjoitteluna Grönlannille, Japanissa kiehtoo äärimmäisen kehittynyt teknologia ja luonnon kauneus. Intiaan ja Vietnamiin lähtisin vaikka suoraan tältä seisomalta makumatkalle, Afrikassa tahtoisin ehdottomasti päästä kokemaan aidon safarin ja näkemään eläimiä niiden oikeassa, luonnonmukaisessa ympäristössään.

Monien blogikavereiden ja ihan erityisesti Mintun kautta myös Turkki on tullut tutuksi. Minulla, kuten varmasti monella muullakin suomalaisella, on ollut kohtalaisen pinttynyt mielikuva Turkista ainoastaan kivana rantalomakohteena, mutta voi apua. Turkkihan on niin paljon muutakin! Mintun blogista löytyy postauksia mm. Marmariksen lähellä löytyvistä nähtävyyksistä, ja erityisesti tippukiviluola kävi himottamaan melkoisesti. Kelpaisi...

Etelä-Amerikkaa puolestaan olisi mielestäni aivan hykerryttävän hauskaa mennä niin etelään, kuin vain mahdollista. Toisaalta myös esimerkiksi Peru kiehtoo, ja kaikesta vaarallisuudestaan huolimatta eritoten Kolumbia on jollain tapaa aina tuntunut mielenkiintoiselta. Myönnän myöskin, että teini-iässä minulla oli melkoinen obsessio Venezuelaan ja sinne matkustamiseen. Asiallahan ei ollut tietysti mitään tekemistä sen kanssa, että muutamaa katsomaani (venezuelalaista) tv-sarjaa tähditti kasa kohtalaisen komeita herrasmiehiä...

Wanderlust. Ehkä siitä vielä joskus pääsee yli ja ihan oikeasti tuntee asettuneensa aloilleen, mutta niin kauan kun on halu nähdä maailmaa... Lienee parempi täyttää passiaan leimoilla, kuin kotiaan materialla.

10 kommenttia

  1. Sulla on todella mielenkiintoinen blogi! Lueskelin eilen varmaan tunnin ajan sun postauksia ja jään lukijaksi :)

    http://www.noraadler.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos - ihana ja päivää piristävä hyvänmielen kommentti! :) Sun blogia olenkin jo aiemmin silmäillyt ja ehdottomasti myös luenkin - eiköhän tässä siis törmäillä myös jatkossa! :)

      Poista
  2. Malediivit, Australia ja Uusi-Seelanti on munkin lemppareina :-) Joskus vielä...

    <3: Jasmin N
    Little Things With Jassy
    Bloglovin'
    Beauty Giveaway

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, pitää kyllä ihan ehdottomasti päästä kokemaan! :)

      Poista
  3. Täältä löytyy toinen suhaaja, joka haluaisi että ois koko ajan joku matka varattuna! Tällä hetkellä päällä suuri ahdistus, kun en tiedä milloin pääsee taas matkaan ja MINNE? Uusi-Seelanti on mun suurin haave, joskus vielä ♥

    Mun blogissa muuten postaus viimekuisesta Islannin reissusta, jos kiinnostaa ;)
    http://fasciner.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, hyvä tietää, etten tosiaan ole ainoa asian kanssa! :D Maailmassa olisi vaan niin kovin paljon nähtävää ja koettavaa - onneksi tässä on aikaa kierrelläkin :)

      Kävinkin vilkaisemassa - aivan mielettömiä kuvia! Kelpaisi kyllä reissu Islantiinkin, ehdottomasti. Sekin löytyy toivelistalta... ;)

      Poista
  4. Ihania, upeita kohteita oot valinnut kyllä tähän listaan! Itseltähän puuttuu semmoiset "pakko päästä" paikat nyt listalta, kun Australiaan on lennot ostettuna niin se on vähän kuin nyt tikattu pois listalta :D Uusi-Seelanti on kyllä semmoinen, jossa on ehdottomasti käytävä kans! Mut oon kyllä vähän semmoinen tyyppi, et kaikki käy - haaveissa on kiertää niin monta maailman maata kuin vain pystyn! Villein unelma on, että voisin sit vanhana sanoa käyneeni ihan kaikkialla. Saa nähdä kuinka lähelle tavoitetta pääsen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos positiivisesta ja piristävästä kommentista! :) Pakko myöntää, että saatan olla aavistuksen kateellinen lipuista Australiaan... :-D Maailmassa on kieltämättä niin paljon kaikkea ihanaa ja erilaista tutkittavaksi, kun vaan riittäisi rahat ja aika kaiken koluamiseen.

      Poista
  5. Täällä myös yksi matkakuumeinen bloggaaja! Eikä tää postaus varsinaisesti helpottanut matkakuumetta.. Bora Boralle ois ihanaa mennä, kuin myös nuo Malediiveille ois niin ihanaa päästä..! Ollaan vähän miehen kanssa katottu syksylle jotain matkaa lämpimään, mutta musta alkaa tuntua, että kohta vois oikeesti jo varailla hotelleja..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löydätte jonkun kivan matkakohteen, jonne suunnata! :) Mun mielestä melkein yhtä kivaa kuin itse matkaaminen, on matkojen varaaminen ja suunnitteleminen. Etenkin niille lennoille, joissa vaihtoja on enemmän, on kiva järkätä jotakin pientä esim. pidemmälle vaihdolle. Saati sitten se matkakohteen kiertelyn suunnittelu, aijai! :-D

      Poista